Onze Blog over het kiezen, opzetten en bijhouden van een internet-server en andere IT-kwesties die we tegenkomen tijdens onze activiteiten.

Deze pagina's maken we in eerste instantie voor onszelf. Door goed te noteren waar je allemaal tegen aanloopt bij een migratie, voorkom je dat je een volgende keer tegen dezelfde problemen aanloopt. Of beter gezegd: dat je de volgende keer dezelfde keuzes maakt die (achteraf gezien) onverstandig waren. Bovendien kan een ander er misschien ook iets van leren...

Dit houden we bij in de vorm van een blog. Technische taal zal daarbij onvermijdelijk zijn, en zal meestal niet worden uitgelegd. Server-beheer is in de eerste plaats een technische aangelegenheid, dat moet worden overgelaten aan mensen die iets van de technologie begrijpen.

Bovenaan elke bijdrage staat de datum waarop die bijdrage geplaatst is. Dit plaatst de bijdrages ook in de tijd. Als ik bijvoorbeeld ergens van een bepaalde software schrijf dat die een "steep learning curve" heeft is dat een mening waar ik op dàt moment achter stond, niet een voor iedereen altijd geldende aanbeveling. Een leven zonder Virtualmin kan ik me nu bijvoorbeeld niet meer voorstellen, terwijl ik er behoorlijk wat tijd voor nodig had om dat te ontdekken.

Het "bladeren" door de blog-entries gebeurt met behulp van de flippy-module. Deze module biedt gebruikers de mogelijkheid om termen als eerste, vorige, volgende, laatste te definiëren voor elke gewenste versie. Maar dat doet dan niet mee met de vertaalbare teksten. En je vindt niet zomaar iets dat zowel in het Nederlands als in het Engels bruikbaar is. Daarom staan er nu boven de blogs de volgende links: ≤≤≤≤≤≤     ≤≤    ≥≥    ≥≥≥≥≥≥, met dezelfde betekenis...

Reageren op een blog, of vragen stellen: mail naar serverblog@erbenet.nl.

Datum Titel
De start
Hostnet
Strato
Strato herstart
Migreren zonder migraine
Domein overgezet!
Mail ontploft!
Hoera voor Plesk!
Pas op de plaats
Welkom Bollie en Pollie
Silly Butterflies fladderen ook weer rond.
Eerlijk is eerlijk
In de Disco! Yeah!
Getverderrie!
GETVERDERRIE!!!
GETVERDERRIE!!! vervolgd...
aaPanel
Van alles geprobeerd en een fout hersteld.
Webuzo it is (for now!)
Vitamientjes voor de server