Als je te hard loopt, moet je ver teruglopen!

Datum
vrijdag, 29 november 2019
Body

Echt waar! Als je, in je enthousiasme, te snel afstevent op een doel, kan het zijn dat je heel ver terug moet, als je tot de ontdekking komt dat dat doel, achteraf gezien, toch niet zo slim gesteld was.

Dit slaat op de vorige blog-entry van 10 november j.l. We zouden voortaan alles via Drupal 8 gaan doen. Onder het motto "beter ten halve gekeerd..." zijn we daar mee gestopt....

Het probleem is dat Ubercart v4 nog niet helemaal af is. Het is nog in de alpha-fase en dat is in het gebruik goed te merken. Het lukte me niet de webshop zo te bouwen dat het mij aanstaat. Dan ga je zoeken naar andere wegen.... Lukt het om Basic-Cart te koppelen aan de nieuwe Mollie-modules? Nee, helaas niet. Dan maar wachten tot Ubercart ver genoeg ontwikkeld is voor mijn smaak? Dat kan lang gaan duren, en we willen stappen kunnen zetten richting dVU/CB. Dan wat anders?

Me inlezend in de ontwikkelingen rond de Basic-Cart module, stiet ik opeens op een mail van iemand die "Backdrop" vertegenwoordigde. Wat is dat nou weer? Enig doorklikken bracht me op een heel boeiend spoor. Backdrop is een "fork" van Drupal 7. Dat wil zeggen: een aantal fanatiekelingen heeft op basis van de Drupal 7 kernel een nieuw CMS gebouwd, dat heel erg Drupal aandoet, maar verder gaat waar Drupal 7 gebleven is, dus zonder Drupal 8 een andere weg inslaat. Veel Drupal-modules zijn al geschikt gemaakt voor Backdrop, waaronder Ubercart v3. Hiephoi. Er is nog geen Mollie-module geschikt voor Backdrop, maar dat zal wellicht sneller komen dan het geschikt maken van de Drupal 8 / Ubercart 4 combo.

Ondertussen heb ik ook weer Wordpress geïnstalleerd, in combinatie met de webshop-module Woocommerce, dan ga ik me daar ook maar weer eens verdiepen. Het doel blijft om rond de jaarwisseling een nieuwe webshop te kunnen activeren.