Afscheid van Strato....

Datum
donderdag, 7 mei 2020
Body

Een jaar (en twee dagen) nadat we aan het Grote Avontuur van server-migratie begonnen zijn, is er even gelegenheid om een pasje op de plaats te maken. En er is reden voor een terugblik. Per vandaag is ons abonnement op een VPS bij Strato afgelopen. Bijna alles was al overgezet naar onze nieuwe setup. En vanaf vandaag geldt dat ook over de website en de e-mail van Camping "de Vuurplaats".  Dat ging (natuurlijk...) niet in een keer goed, maar daar deed niemand moeilijk over, en de tweede poging lukte perfect!

En daarmee is de cirkel rond en het pad uitgelopen, totdat we nu in de gewenste setup zijn aanbeland: de registratie van de domeinen staat bij een andere provider dan waar de websites gestald zijn. De e-mail staat bij de provider waar de domeinen gedefinieerd zijn, maar dat is geen strikte noodzaak en kan zomaar worden gewijzigd. Deze setup is voor ons zeer flexibel, eenvoudig te beheren en loopt als een zonnetje.

En wat gaan we nu weer eens verzinnen....

Reageren of vragen: mail naar serverblog@erbenet.nl.                                                     ... terug naar het overzicht van de blogs ...