Mayo 9!

Datum
zondag, 16 augustus 2020
Body

Zoals ik al eerder schreef was er nog geen voor Drupal 9 aangepaste versie van mijn lievelings thema "Mayo". Ik ben lang bezig geweest te experimenteren met de wel beschikbare thema's. Uiteindelijk koos ik voor Bartik. Maar met name het werk aan het overzetten van de website van Healingpraktijk Ajna, bracht me in wanhoop.

Uiteindelijk, zoals we vaker in deze Blog geschreven, de Stoute Schoenen aangetrokken. Het standaard Mayo-thema was op minstens 9 punten niet geschikt voor Drupal 9. Dus dan maar één voor één die punten aangepakt. Na lang zwoegen, ik ben niet zo thuis in PHP en zeker niet in de ingewanden van Drupal, lukte het me om een set files te krijgen die wèl door de procedure heenkwamen van het installeren van een thema in Drupal 9. Daarmee was het nog niet gedaan, maar het is me gisteren uiteindelijk gelukt om door alle foutmeldingen heen te komen.

Deze site draait dus niet langer onder Bartik, maar onder Mayo en in het bijzonder onder versie 8.x-1.3-R, die 'R' is mijn toevoeging, dat zal duidelijk zijn.

Dat maakt het een stuk eenvoudiger om àlles om te zetten van Drupal 8 naar Drupal 9! Hiep Hoi!!

Reageren of vragen: mail naar serverblog@erbenet.nl.                                                            ... terug naar het overzicht van de blogs ...