Silly Butterflies fladderen ook weer rond.

Datum
maandag, 20 mei 2019
Body

En als laatste is vandaag ook het domein van sillybutterfly.nl overgedragen en zijn de bijbehorende e-mail accounts op de VPS geactiveerd. Deze actie had wat extra voeten in de aarde, omdat de webshop van de uitgeverij nog op Drupal 7 draait. Dat was nodig omdat we werken met Ubercart, en de betalingsmodules, die Ubercart koppelen aan onze payment-provider Mollie, werken niet onder Drupal 8. De voornaamste reden voor onze migratie is dat we een webshop willen bouwen in Drupal 8 (en in de toekomst Drupal 9 enz.), maar dat kan echt niet zonder Composer.
Ik moest dus ook Drupal 7 installeren en toegankelijk maken, op een manier die zeer vergelijkbaar is met hoe ik dat bij Drupal 8 doe, dus met symbolic links.
Het is allemaal gelukt en werkend! We zijn dus nu helemaal over... met uitzondering van het nu functieloze sbgs.nl èn zonder de migratie van vuurplaats.eu. Ik heb al een test-migratie daarvan gedaan, maar ga daar pas verder mee na overleg met de klant. Dit heeft nog helemaal geen haast, want het abonnement bij robohost.nl loopt door tot november.

Dus... we zijn er! Met dank aan Plesk. Bij nader inzien vind ik dat een fijn programma. Eens kijken of ik ook niet zoiets op mijn thuis-server kan installeren, dat maakt het beheer een stuk eenvoudiger.

Reageren of vragen: mail naar serverblog@erbenet.nl.                                                     ... terug naar het overzicht van de blogs ...