Getverderrie!

Datum
vrijdag, 12 juli 2019
Body

Voor de goede orde, ik ben erg blij met m'n setup, met Drupal, met Composer, met Plesk en TinyCP en... Kortom ik ben een blij mens.

Maar dat ben ik niet steeds. Ik ben ook een "grumpy old man". Ondertussen heb ik een klaagzang ontwikkeld van heb ik jou daar:

Kort door de bocht geformuleerd: Drupal-Commerce is echt niks voor mij. Ik heb serieus de tijd èn de energie genomen om het te leren gebruiken, maar ik blijf het moeizaam en onzinnig vinden. Het is te complex van structuur en te rigide opgezet. Als ik zie met hoeveel gemak ik een webshop in Ubercart onder Drupal 6 en later Drupal 7 had opgezet vind ik het ronduit verbijsterend dat zoiets als Commerce kan bestaan. Goed, als je T-shirts verkoopt dan is Commerce misschien iets voor je, maar niet als je boeken verkoopt.

Het zure is dat ik vooral vanwege Commerce was overgestapt naar een VPS. Daar heb ik geen spijt van, want het heeft veel voordelen, maar toch... als ik het allemaal van te voren had geweten....
Het probleem is dat er onder Drupal niet echt een alternatief is. Voor Ubercart zijn er onder Drupal 8 geen betaalmodules beschikbaar. Dus ben ik maar buiten Drupal gaan zoeken. Maar niks werkt echt lekker intuïtief. Ik heb zelfs serieus geprobeerd om Woocommerce draaiend te krijgen en dat betekent Wordpress. Dat werkt allemaal wel, maar het is allemaal geen verbetering t.o.v. de huidige webshop.

Daarom heb ik vandaag het fundamentele besluit genomen om voor de webshop door te gaan met Drupal 7. Want dat wordt ondersteund tot november 2021 en ik hoop dat voor die tijd wèl de gewenste modules voor Drupal 8 ontwikkeld zijn. Of misschien kies ik er tegen die tijd voor om rechtstreeks naar Drupal 9 over te stappen.

Tot die tijd ga ik de Drupal 7 site kritisch bekijken en bijwerken....

Reageren of vragen: mail naar serverblog@erbenet.nl.                                                     ... terug naar het overzicht van de blogs ...