Webuzo it is (for now!)

Datum
dinsdag, 6 augustus 2019
Body

Al browsende in de wereld van de control panels, stiet ik op Webuzo, een panel van de makers van Softaculous. Die soft-app ken ik wel, want dat is een van de belangrijkste elementen van CPanel. Webuzo is een uitermate krachtige panel die als extra groot voordeel heeft, dat je toegang hebt tot een massa aan installatie-scripts van Softaculous. Alleen... het is niet gratis. Maar ik kan het wel gratis een maand uitproberen, en dat ben ik nu aan het doen.

Ik kwam op dit punt omdat ik de laatste weken aardig wat panels heb uitgeprobeerd. Natuurlijk heb ik daarvoor niet steeds mijn server opnieuw opgetuigd. Je kan zoiets immers prima testen in een virtuele omgeving, met dank aan VMWare...

Allerlei panels vallen voorlopig af, maar Webuzo heeft indruk gemaakt. Ik heb het uiteindelijk op onze thuisserver geïnstalleerd en het draait heel aardig. Het heeft een redelijk eigenzinnige learning curve, maar dat maakt het vertrouwen niet minder.
Ik heb nog niet ontdekt hoe ik de e-mail aan de praat krijg met gebruik van het Maildir-format in plaats van Mailbox. Maar afgezien daarvan is het tot nu toe allemaal redelijk hoopgevend. Ik hèb e-mail en een webserver aan de praat gekregen. En ik heb ook ontdekt dat een upgrade naar Ubuntu 19.04 voor Webuzo hetzelfde effect heeft als een emmer water op een kampvuurtje. Maar ok, daar is best mee te leven.

Reageren of vragen: mail naar serverblog@erbenet.nl.                                                     ... terug naar het overzicht van de blogs ...